От играчка - плачка или как Голфа стигна по най-прекия път от концерт в съда

Докато голяма част от асеновградчани се радваха на благотворителната изява на градския стадион, организирана в подкрепа на Роси Пейчева, и тръпнеха в очакване на любимите си попфолк икони, се оказа, че други не са си губили времето и са се изявили в пълния си "блясък", извършвайки "геройски" постъпки, с които вероятно ще оставят трайна следа в жълто-хумористичните градски анали. Това става ясно от решение на Районния съд, с което асеновградчанинът Д.В. познат повече с впечатляващия прякор Голфа, бе осъден за дребно хулиганство и отнесе глоба. А ето и историята:

На 10 септември, малко след началото на концерта, Голфа нарушил обществения ред, при това без особено да му пука за присъстващите наблизо органи на МВР. В началото бъдещият нарушител седял кротко на тревата заедно със свои приятели. Наблизо обаче имало двама униформени, които знаели за леката особеност в Голфовия характер. А тя била, че след употреба на алкохол юнакът-Голф върши непристойни и неморални, меко казано, неща. Поради тази причина те му отправили предупреждение да внимава как се държи. Малката подробност тук е, че въпреки обявената забрана за внасяне на алкохол по време на концерта, Голфа&Co все пак били успели да внесат на бутилка мента и бутилка бира. За тяхно съжаление обаче служителите на "Алфа СОТ" засекли къркащата дружинка и им конфискували алкохола. Към 19.35 ч. Голфа не се стърпял да седи кротко на терена, станал, отишъл до футболната врата, разкопчал панталона и без да му мигне окото се изпикал на гредата пред погледите на съгражданите си с виснали от пострес ченета. След това най-безцеремонно си вдигнал ципа и се върнал при приятелите си, като за по-голям ефект от стореното демонстративно погледнал към полицаите. Последните, а и не само, разбираемо се възмутили силно от наглостта и простотията на Д.В. Така изцепката на Голфа очаквано завършила в ареста.

На делото Голфа се явил лично и се представлявал сам. Признал вина, посипал си главата с пепел и заявил, че повече няма да прави така. Причината за недоброто му поведение се криела само и единствено в проклетата огнена вода. Голфа се заклел, че 24-часовия престой в ареста е изиграл превъзпитателна роля за личността му. С търкането на арестантската постеля той осъзнал противоправността на постъпката си и заявил, че не само не се гордее с нея, но и че искрено съжалява и се разкайва от сърце. В крайна сметка съдът му наложи глоба от 350 лв., като взе предвид чистото му съдебно минало, както и факта, че е безработен.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини