600 първолаци прекрачиха за първи път школския праг

Над 600 момиченца и момченца в Асеновград. прекрачиха днес за първи път прага на родното училище. Тържествата по откриване на новата учебна година във всичките 17 учебни заведения започнаха в 9 сутринта. Представителите на властта бяха избрали да присъстват на церемонията в ОУ "Христо Ботев".

"Запазете емоциите от този първи учебен ден през годината, защото когато нещата се правят с хъс и настроение, те винаги имат добър завършек". С тези думи народният представител Силвия Хубенова се обърна към ученици, учители и родители, събрали се в училищния двор. На първокласниците тя пожела да влизат с трепет в училище винаги, да бъдат добри деца и да слушат родителите и учителите си. "Ние всички вярваме в тях, защото са бъдещето, което ще гради България", допълни Хубенова. На празненството присъстваха и съветниците от ГЕРБ Ангел Димитров и Христина Филипова, които са учители ОУ "Христо Ботев".

"Децата на България тръгват за училище днес, 17 септември, с Вяра, Надежда и Любов, с искрено очакване да срещнат по пътя си истинската мъдрост на знанието", каза в словото си кметът на общината Емил Караиванов. Той изрази убеденост, че учителите ще отдадат на първокласниците нужните подкрепа, търпение и любов, защото те заслужават цялата тяхна всеотдайност.

Свещеноиконом Тодор Димитров отслужи водосвет за здраве и успешна учебна година и поръси ученици и преподаватели със светена вода. Директорът на Лилия Венева плисна менче с вода за "На добър час!", след което децата се отправиха към класните стаи, преминавайки под цветни арки.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини