Тепърва ще ремонтират парка зад „Рилски“, имат още 3 месеца

От месеци паркът зад ОУ "Иван Рилски" изглежда така

Обновен детски парк зад Иван Рилски ще има, но той тепърва ще започне да се изгражда. Това стана ясно от репортерска проверка на Haskovo.net инициирана от читателски въпрос, защо в този парк нищо не се прави, а е оставен в разбито състояние, с изкъртени плочки и безразборно нахвърляни строителни материали. Фактическото състояние на нещата бе точно такова, а неудобството лъсна от провеждащото се занимание по физическо на 4-класници от училището. Децата „дриблираха“ измежду дупки, покрай „изкоренени“ и нахвърляни по земята люлки и пързалки. Бъркотията се задълбочаваше и от табела, залепена на питейното заведение в парка, където се обясняваше, че стопанинът, пловдивската фирма „Куатро Консулт“ е възложил на пловдивския изпълнител „Зидар 2000“ да приключи обекта от 6.08. 2012 до 3.09.2012.

Сред хаоса, група от трима души мереха нещо с рулетка и сравняваха получените резултати с лаптопа, държан като бебе от мургав зидар. Оказа се, че са от изпълнителя „Зидар 2000“ и едва днес започнали работа. Резултатът, след неуточнено време, трябва да бъде надуваем обект тип батут в северната част на парка, нова детска площадка с люлки и катерушки, в средата на парка, игрище за стрийтбол с две тенис маси, зад питейното заведение, и уреди за фитнес-пак някъде там. Плюс нови пейки и пълно озеленяване на площта. На въпроса защо чак сега се заемат с обекта, в разрез с посочените срокове, ни отговориха, че досега проектите били за разглеждане в общината. Момчетата не знаеха дали книжата са излезли от там, но възложителят им казал да почват и те почнали. Не можаха да ни дадат координати за връзка с „Куатро консулт“, в Хасково работили с някой си Любо, но не му знаели фамилията. Нямаха представа кога е новия срок за финализиране на обекта.

Паркът е игран на търг през юни, а сроковете за всички концесионери са 6-месечни, заяви пресаташето Бояна Тодорова, по повод страният срок 06.08-03.09. Подобно изявление тя направи и преди месец за т.нар. парк „мерсито“ до улица „Христо Ботев“ който бе замразен цели 3 месеца след взимането му под наем. Дни след запитването ни тогава, общинският служител Николай Кючуков/чиято 75 годишна тъща спечели търга/ организира ударно строителство и нещата там в момента са в доста напреднало състояние.

При неспазването на сроковете заложени в концесионните договори, общината предупреди, че едностранно прекратява контрактите с недобросъвестните наематели. Въпреки това в част от парковете няма още никаква активност. В репортаж на телевизия „Аида“ от 14.09. бе онагледена пълната запуснатост на парка покрай улица „Бяло Море“ взет от СД„СПТ Тодорови и сие“. Освен че видимо не се извършва никаква дейност, съществуващите там детски съоръжения са и опасни.

Общо 11 хасковски парка бяха отдадени под наем в средата на юни. Срокът за стопанисването им е 10 години.

Г.Христов

В час по физическо
В парка още има катерушки и люлки
Изпълнителят, пловдивския "Зидар 2000" тъкмо започваше обекта
Площадката ще бъде модерна

Паркът е един от големите в Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини