Пристигнаха храните от ЕС, раздават ги от днес

От днес в Хасково започна раздаването на пакетите с храни от Европа. В областта ще бъдат подпомогнати над 10 000 социално слаби. С раздаването на безплатните храни се цели да бъдат подпомогнати най-уязвимите социални групи, както и да се оползотворят неизползваните интервенционни запаси на Евросъюза. Програмата ще продължи до декември тази година.

Право да получат помощите имат всички, които са получили целеви помощи за отопление през 2011 г. – 2012 г. Храни ще вземат и майките или осиновителите, получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година. Помощта се полага и на семейства, получавали през предходната година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания. Получилите миналата година еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година също ще имат провизии. Всички, които полагат грижи за хора с увреждания, и са участвали миналата година в дейност “Личен асистент” по националната програма “Асистенти на хора с увреждания” също имат право на помощта.

Тя включва 1 пакет захар, 5 пакета брашно, 2 пакета ориз, 3 пакета спагети, 3 опаковки макарони, 2 кутии вафли, 2 пакета нишесте и 2 кутии бисквити.

Работното време на пунктовете в Хасково е от 9 до 13 часа всеки ден от днес до 2 октомври.

Пунктове, в които се раздават провизиите в Хасково, са:

ул. „Христо Ботев“ №9, бившият магазин за дрехи втора употреба,

ул. „Пловдивска“ №3 – автошколата,

ул. „Св. св. Кирил и Методий“ №31, срещу читалището,

кв. „Овчарски“, складът на УНСС, до БЧК,

ул. „Република“ №1, супермаркет „Теда“,

кв. „Хисаря“, ул. „Пещера“ №5.

Вторият транш за получаването на провизиите в депото на БЧК -Хасково е в периода 24 октомври - 23 ноември.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини