Международнен ден на музиката и поезията и Ден на възрастните в Асеновград

Международният ден на музиката и поезията и Денят на възрастните хора ще бъдат отбелязани в Асеновград с разнообразна програма от концерти, творчески вечери и срещи.

В читалище "Родолюбие" ще се проведе музикално поетична програма на ученици от СОУ "Св. Княз Борис I" и балетния състав към Държавна опера Пловдив. В читалище "Свети преподобни Паисий Хилендарски" ще се състои музикално- поетичен концерт с участието на литературен клуб "Орфей" и пловдивския дует "Настроение" (17 ч. Градска библиотека). В 17.30 ч. в читалище "Христо Ботев" в Долни Воден ще започне литературна вечер с асеновградския поет Калин Калинов и ВИА "Захария".

В 17 ч. в читалище "Св.св. Кирил и Методий" в Горни Воден ще има среща с асеновградските творци Никола Филипов, Руска Петрова, Гергана Гюзелджова и Петър Кехайов. Предвидено е участието и на детска певческа група.
В тополовското читалище е планирано четене на любима поезия от ученици и Пенсионерски клуб "На кафе с любимите поети". Началото е в 14 ч.

По повод Международния ден на възрастните хора кметът Емил Караиванов отправи поздравление, в което "с дълбоко уважение" засвидетелства своята "признателност към всички, придобили достойнствата на човешката мъдрост и богатия житейски опит".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини