Плевнелиев скочи на Русия и Китай, заради Турция

Възмутен съм от политическите лидери на планетата, които не успяха да намерят политическо решение на кризата по турско сирийската граница. Конфликтът се изостря заради Русия и подкрепящите ги Китай, които не позволиха Съвета за сигурност на ООН да намери мирно решение на проблема. Това заяви президентът Росен Плевнелиев днес в полигона в Корен, където наблюдаваше учения на българската армия. Непосредственият повод за изказването бе, бомбардировката, която турската артилерия устрои тази сутрин върху сирийския пограничен град Тел Абяд. Режимът в Дамаск е делегитимиран и трябва да се отиде, допълни държавния глава. „Виждате ли тези танкове? Там се движат по сирийските улици и избиват невинни“ емоционално се произнесе Плевнелиев. 

Президентът е силно обезпокоен от ескалацията на конфликта. Въпреки откритите бойни действия между двете страни, той се надява да не се стигне до война. 

Надявам се мерките на турската страна,включително и военните, да имат най-вече предупреждаващ характер, допълни президентът.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини