Община Асеновград реализира успешно 11 проекта за 17 милиона

Снимка: ОИЦ - Пловдив

Община Асеновград успешно използва средства от оперативните програми, като към настоящия момент изпълнява 11 проекта на стойност 17 милиона лева, съобщава пресцентърът на Областният инфо център в Пловдив. Зам.-кметът Мария Вълканова заяви, че се надява за следващия програмен период общината да може да кандидатства и по Програмата за развитие на селските райони. Вълканова допълни още, че такива информационни дни по места са изключително полезни, защото широк кръг участници в тях могат да се запознаят с възможностите за еврофинансиране.

Участниците се запознаха в аванс с приоритетите в бъдещата Кохезионна политика на ЕС в периода 2014 – 2020 година, 10-годишната стратегия "Европа 2020" и оперативните програми в България. Дадена беше информация за отворени и предстоящи схеми за кандидатстване с проектни предложения, финансирани от оперативните програми, актуални и предстоящи мерки по Програмата за развитие на селските райони.

Акцентът на срещата беше представяне на две актуални схеми - Енергийна ефективност и зелена икономика", финансирана от оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013", както и "Развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодатели" – по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

На форума бяха представени и добри практики от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми.

По време на семинара бе подчертано, че община Асеновград реализира успешно  11 проекта по оперативните програми, като общатата стойност на сключените договори са близо 17 млн. лева, като стойността на изплатените суми досега е близо 7 млн. лева.

В рамките на информационния ден експертите от ОИЦ проведоха индивидуални срещи със заинтересовани граждани, директори на 3-те професионални гимназии в Асеновград, както и с представители на бизнеса.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини