15 °C

Безплатно преглеждат за кожни образувания в Пловдив

От 5 ноември (понеделник) до края на месеца в Медицински център 1 в Пловдив ще се провеждат профилактични прегледи за кожни тумори и бенки.

Консултациите, които ще продължат близо 1 месец, са БЕЗПЛАТНИ за пациенти от цялата страна, като за тях не се иска направление от личния лекар. Единственото условие е да се запише предварително час на тел. 032/ 644 222. Дерматовенеролозите д-р Галина Арабаджиева и д-р Нели Апостолова ще извършват прегледите.

"Правим безплатните консултации през есента, защото прекомерното излагане на слънце през лятото може да е активирало по-бурното развитие на някои кожни образования. Бенки, които са били спокойни преди летните дни, в края на сезона могат да изглеждат по друг начин, затова е добре да се контролират", обясни д-р Галина Арабаджиева. Според нея хората търсят лекарска помощ късно поради липсата на направления за специалисти и ниската здравна култура.

Хора с кожни образования, които нарастват, кървят, сърбят или въобще се променят по някакъв начин, е добре да правят поне 1 път в годината консултация при дерматолог, съветва лекарката. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини