От 3 г. затварят незаконната морга на Ерол. Свиленград взема 48.3 млн. лв. за ВиК мрежа. Преглед на регионалния печат

Свиленград взема 48.3 млн. лв. за ВиК мрежа, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Мащабният проект е спечелен по програма „Околна среда”, която осигурява 46.5 млн. лв. Останалите малко под 2 млн. се осигуряват от общината. „Това ще реши проблемите с наводненията и каналните води в града на 100 процента”, доволен е кметът Георги Манолов.

Родители: Прибират парите на децата с томболи, акцент от 2-ра. Хората недоволстват, че около школата наред със закуските се продават дъвки и топчета с късмети и малчуганите си давали стотинките за тях, вместо да се нахранят.

Гражданин осъди EVN за 366 лева, водещо на 3-та. Свиленградчанин спечелил на втора инстанция дело срещу долните австрийци (собствениците на EVN са от Долна Австрия – б.а.), заради начислената служебно сума. Техниците на Енергото установили, че електромерът му е манипулиран, но разглобяването станало в отсъствието на свиленградчанина. Така няма равнопоставеност, Енергото може да напише в протокола каквото си иска. Затова Темида нарежда на монополиста да върне парите на човека и да плати разноските по делото.

До 2020-а: ½ от сметта ще се оползотворява, темата на 4 страница. Според нова наредба кметовете на общини ще рапортуват всяка година на министъра на околната среда как върви изпълнението на програмите им за рециклиране на боклука.

Ако беше влязъл в затвора, Чакъра щеше да е жив, заглавие на 5-та. За присъдата на съда в Страсбург срещу България. Отказът на Тодор Димов Чакъра да се предаде в полицията предизвика мащабна зрелищна акция, която завърши с обстрелване на вилата му с гранатомет. Според европейските съдии МВР не е спазило стандарта за „абсолютната необходимост” при употреба на оръжие, а разследването на случая е било непълно.

Хасково гори за мача с Левски, водещо на спортната страница. Зоналният съвет на футболния съюз лиши местния тим от домакинство заради спаднатите гуми на рейса на гостите от Нова Загора. Така мачът с Левски ще се играе в Карлово.

Безпаричието прати сина на Чакъра в Афганистан, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3-та. Става дума за операцията срещу Тодор Димов Чакъра през 2003 година и решението на Европейския съд от миналия ден, който осъди България за неправомерни действия на МВР. Единият от двамата синове на Чакъра живее в Харманли, другият е рейнджър в Афганистан.

От 3 г. затварят незаконната автоморга на Ерол, челно заглавие на първа страница. Само от началото на годината търговецът отнесе глоби за 17 бона, допълва подзаглавието.

В Бисер: фирми компенсират неплатен ток с канализация, акцент от 2-ра. За фермера Юри Стоев, който предоставил свое помещение за склад на строителните фирми. Пристигнала обаче сметката за ток за септември – 250 лева. Фирмите предложили като компенсация да му изградят 7-метров канал към обора.

Притискат съдии да свирят срещу Хасково. Това твърди в интервю за вестника Елена Станкова, треньор на баскетболния отбор.

Изгониха „Хасково” от Ямача, акцентът от спортната страница. За лишаването от домакинство заради хулиганството на феновете. Зоналният съвет, вместо да наказва отбора, да беше наказал самите фенове, като ги задължи да отидат в Карлово и там да си покажат магариите. Но може би точно такава е и идеята.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини