Насърчават предприемаческото мислене с открит урок в асеновградско школо

Седмицата по предприемачество започна днес в област Пловдив. Старът бе даден с открити уроци в ОУ „Васил Левски" в Пловдив и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" в Асеновград.

Световната инициатива ще бъде отбелязана с 10 прояви в различни учебни заведения в областта. Домакин и инициатор на дейностите в България е организацията за младежко предприемачество Джуниър Ачийвмънт България. Инициативите ще се проведат по различни програми като „Бизнес етика”, „Икономика на успеха”, „Европа и аз” и др. Целта на проявите е да се насърчи предприемаческото мислене сред младите хора и да се създаде основа за изграждане на конкретни предприемачески умения сред учениците. Откритият урок в Асеновград днес бе на тема „Нужди и желания“.

Тази година Световната седмица по предприемачество в България се организира под патронажа на президента на Росен Плевнелиев и ще бъде отбелязана с общо 139 инициативи в 70 населени места. От 12 до 22 ноември ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в страната, като се очаква над 5000 ученици да се включат в инициативите.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини