Село Леново щяло да оцелее след "края на света"

Село Леново, разположено край Асеновград, е на път да се сдобие със световна слава, след като в интернет го нарочиха като място, което ще оцелее след края на света. Това съобщава Нова ТВ, която посвети цял материал по темата, излъчен тази сутрин в предаването "Здравей, България". Във форумите се дават съвети на хората да тръгнат натам, за да оцелеят на 21 декември, когато според тълкуватели, на маите светът ще изчезне.

Асеновградското село Леново е потънало в гъста мъгла. Тук-там по улиците се срещат хора, предимно възрастни, които с тревога броят дните до края на света.

"Това ще е голяма работа, ако ще остане само нашето село. Голям късмет ще имаме", коментира жител на селото. Друг допълва, че са много хубави и добри хора и "ако е рекъл Господ, ще ги остави да живеят".

А какво ще става с другите хора, се питат в селската кръчма, където от няколко дни тема на разговор е единствено и само краят на света. Около печката всеки се вълнува, че Леново ще оцелее след апокалипсиса.

Някои от местните хора са готови да приемат цели семейства, които ще избягат от апокалипсиса и ще се скрият в селото им. Други не искат пришълци. Някои предлагат пък новодошлите да бъдат настанени в празните къщи на починалите.

Магазинът в селото също не е разполага с достатъчно запаси, за да посрещне на 21 декември бягащите от апокалипсиса.

Слухът, че Леново ще е едно от трите оцелели села в света, накара местните двойно да вдигнат цените на къщите, които са обявени за продан. Не на шега вече има голям интерес от хора от цялата страна, които оглеждат и купуват, за да се спасят от апокалипсиса.

И докато едни гледат с насмешка, а други приемат насериозно края на света, то за прасето Грухчо краят със сигурност наближава. Стопанинът му дори няма да чака 21 декември. А присъдата му е ясна – ще стане на пържоли.

Хората в селото обясняват, че ще оцелеят, защото в Леново има една църква и четири параклиса.

"Селото е някакси така божествено. Има минерални извори", обяснява жител на Леново.

От едната чешма тече студена минерална вода за пиене, а от другия извор минералната вода е топла и се ползва от населението за къпане и пране. Иначе в спокойното Леново възрастните чакат 21 декември, но не заради края на света, а за да поставят началото на коледните трапези.

Източник: Нова телевизия

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини