Гонят от вкъщи баща, пребил дъщеря си с дърво, мъж влачи бившата си за косата по пода

Краят на света може и да не дойде в края на 2012-та, но краят на голяма част от добрите стари морални цености е видим за всички. Как иначе можем да си отговорим защо един баща би пребил дъщеря си и дори да я заплашва с убийство? Какъв човек трябва да си, за да се обърнеш към собственото си потомство с думите "или ще те вкарам в затвора, или в гроба"? Точно това се е случило неотдавна в Асеновград. На 11 октомври М.П. е пребита с дърво от родния си баща. П.П. е удрял момичето по крака, ръце, рамена, дори по гърдите.

След всичко това младата жена се решава да поиска мерки за защита от съда.

В съдебната зала брат й заявява, че макар да не е пряк свидетел на случилото се, знае, че сестра му е с психическо заболяване и има финансов интерес и претенции към родителя им. Съдът обаче не приема думите му, тъй като липсват доказателства за тях. Видно от решението, агресорът - баща се отстранява за срок от 1 година от семейното жилище в кв. "Баделема". Забранява му се и да се доближава до дъщеря си на разстояние под 20 метра.

За съжаление, вълната от домашно насилие продължава да расте, коментират запознати с делата в Районния съд. Друг скорошен пример е случай в Лъки. Там разделили се през лятото съпрузи също са стигнали до храма на Темида по възможно най-грозния начин. На 10 ноември мъжът "цъфнал" на работното място на бившата си любима и се нахвърлил върху нея с юмруци. Сипел псувни и обиди, заканвал се, че ще я убие, влачил я за косата по пода. Това, което спасило момичето от жестокото малтретиране била намесата на собственика на имота, който заплашил нападателя, че ще се обади в полицията. 

В следващите 12 месеца на А.Д. му е забранено да доближава Ю.Н. на разстояние по-малко от 30 метра.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини