Протест затваря пътя за Банско

Протест на жители на община Банско ще затвори днес от 16 часа пътя преди входа на курорта. Причината за недоволството е забавеното доизграждане на ски зоната в района, съобщи БГНЕС.

Инициативата ще премине под мотото: "Да отворим планината за хората". Искаме втори кабинков лифт, който да облекчи скиорите, още няколко открити и нови писти, както би позволило мястото и територията. Това каза за БНТ кметът на Банско Георги Икономов. Днешната инициатива ще е първата част от поредица протести, които ще продължат през следващите дни до края на годината. След това хората от Гражданския инициативен комитет са готови да затворят и главен път Е-79. Те настояват да дойде представител на Министерски съвет, с който да разговарят за конкретни действия, засягащи развитието на туризма в региона.

В момента скиорите се трупат на огромни опашки, а има хора, които са готови да инвестират, учредена е концесията, определена е и територията за спорт в Пирин, каза кметът на Банско. Георги Икономов обясни, че в разгара на сезона ще стартира и национална подписка в подкрепа на туризма във всички планински курорти. Досега са били изпращани писма до президента, премиера и министър Нона Караджова, но без видим резултат. Жителите на Банско приемат, че казусът е сложен, но искат неговото разрешаване.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини