Асеновградчани пропищяха от улични песове

Из градинките, досами детските площадки, често могат да бъдат видяни големи и още по-големи улични песове. Всъщност гледката е по-скоро типична, отколкото някакво явление, гневят се майки на малки деца.

Скитащите бездомни песове се превръщат в истинска напаст за асеновградчани. Почти няма седмица, в която граждани да не алармират за глутници опасни четириноги, скитащи в различни части на града.

Последните няколко сигнала и отговорите на тях са публикувани на сайта на общината в първите работни дни на годината. Най-рискови за среща с уличните кучета са "Запад" и Долни Воден.

Последните акции на Зооветеринарния комплекс в двата квартала са били през есента на 2012-та, признават от общината. На тези, които са засякли безпризорни животни в неработното време на инспекторите в общината пък се препоръчва да се обърнат към РПУ-Асеновград.

Залавянето и "обработката" на един уличен пес струва около 100 лева. Микробусът на Зоокомплекса не може да събере повече от десетина животни. Само стреличката и медикаментът за упояване струват около 30 лева, отделно се заплащат обезпаразитяването, кастрацията и маркирането.

Така или иначе обаче се оказва, че резултатите не са особено задоволителни, както и че няма точна информация колко кучета са прибирани от ветеринарите и дали едни и същи вече маркирани животни не се отчитат по няколко пъти.

К.Нешева

Летен Асеновград
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини