Кална улица чака ремонт в Голямо Асеново

Улицата в Голямо Асеново, която спешно се нуждае от ремонт, снимката ни изпрати наш читател

За проблемна улица в димитровградското село Голямо Асеново, която от години е в окаяно състояние,  сигнализира на редакционната ни поща читателят Данаил Д.

Той разказва, че отсечката е дълга около 300 метра, но всъщност става дума за черен път, по който не могат да минат нито пожарна кола, нито линейка при нужда.

За проблема Данаил информирал по електронен път и градската управа на Димитровград, както и лично кметския намесник на селото, но до момента без резултат.

"Когато завали по-силен дъжд не пускаме децата на училище, защото няма как да стигнат до главния път", разказва още жителят на Голямо Асеново. И допълва, че не е възможно да се живее в тези условия.

Екипът ни потърси за коментар кметският наместник на Голямо Асеново Господин Радев. Той заяви, че е запознат със състоянието на въпросната улица и за поредна година е внесъл докладна до Общината с надеждата да бъдат предвидени средства от бюджета за ремонт.

"Ако бъдат осигурени пари имаме намерение да най-малкото да  чекариламе отсечката, ще бъде благоустроен и тротоара с плочки втора употреба", коментира селският управник.

Той се надява през 2013 година дългогодишния казус с улицата да намери най-сетне разрешение.

Част от писмото на читателя

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини