Четирима задържани при спецоперация срещу разпространението на дрога

Четирима мъже са задържани при спецоперация срещу наркоразпространението в областта, съобщават от ОДП. В хода на акцията в сряда около 20 часа криминалисти от група „Наркотици” и служители от секторите „Пътна полиция” и „Специализирани полицейски сили” са спрели на ул. „Карловска” в село Труд лек автомобил Мерцедес.

С колата се придвижвали Л.М. /41 г./ от Раковски и Д.Р. /30 г./ от Хисаря. Докато протичала проверката към контролния полицейски пункт се насочило БМВ с двама мъже в него. При вида на полицаите колата променила внезапно посоката си на движение. Открита е изоставена в една от съседните пресечки.

При предприетите незабавни заградителни действия са заловени шофьорът И.Й. /25 г./ от Поморие и спътникът му П.П. /26 г./ от Бургас. При претърсване в БМВ-то им са открити 501 грама марихуана и 1,324 грама кокаин, които малко преди това двамата мъже били взели от Л.М. и Д.Р. Още 0,368 грама кокаин са били намерени у И.Й.

Четиримата мъже са били задържани за 24 часа. От тях са иззети мобилни телефони и различни парични суми. По случая в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” е образувано досъдебно производство.

Уведомена е Окръжна прокуратура – Пловдив, която е постановила Л.М., Д.Р., И.Й. и П.П. да бъдат приведени в следствения арест за 72 часа.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини