Кметът Караиванов: Подкрепям бъдещия протест на съгражданите си, стига да няма политически провокации

"България е демократична република и протестът е основната форма на гражданското общество да изрази своята позиция. Затова подкрепям действията на своите съграждани, стига да няма прояви на насилие, хулиганство и политически провокации. След последните събития изглежда, че в момента няма кой да ги чуе и да защити исканията им на държавно ниво. Но аз се надявам, че това няма да ги обезкуражи и те ще продължат да отстояват своите права". Това заяви кметът на Асеновград Емил Караиванов по повод случващото се страната и очакваното да се случи тук.

Тази неделя асеновградчани би трябвало да се съберат пред общината в 11 часа, откъдето да се отправят на протестен митинг към сградата на EVN. Такива се поне първоначалните планове. До момента в Асеновград няма протестни действия. Опитът (б.ред. да се съберат организирано недоволни от монополите граждани) приключи с краен резултат 7/седем. Толкова цифром и словом се оказаха те на 17 февруари.

Готвеният за тази неделя (24 февруари) протест бе обявен 3-4 дни преди падането на кабинета "Борисов", но дории  драматичните събития в столицата, Пловдив и други градове в страната не успяха да го "издърпат" на по-предна дата.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини