Общинско предприятие ще управлява туризма в Асеновград

В правомощията на кмета ще е назначаването на директор на новото общинско предриятие за туризъм. 

Управлението ще се възлага с трудов договор по Кодекса на труда, след провеждане на конкурс.

Шестчленен ще е съставът на Общинското предприятие "Туризъм", а назначаването на негов директор ще е в правомощията на кмета на Асеновград. В екипа ще влизат още счетоводител, експерт реклама и 3 аниматори. Това реши Общинския съвет на своето последно заседание.

Под шапката на новото звено ще са туристическо-информационните центрове - този в центъра на града и другия на Асенова крепост. Предприятието ще прибира приходите от експлоатацията на двете видеостени, монтирани със средства по проекта "Асеновград - свещена порта на Роподите". Туризъм" ще може да развива търговска дейност, изразяваща се в продажба на сувенири, различни предмети, свързани с популяризирането на туристическите забележителности, ще може да участва в международни изложения и панаири.

ОП няма да има право да разходва паричните постъпления, придобити от стопанската дейност, свързана с туристическите стоки и услуги. В 3-дневен срок приходите се превеждат по бюджетната сметка и съответния приходен БИН на Община Асеновград.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини