Протестна обсада на НС, издигат икономиста Димитър Иванов за служебен премиер

Постоянни протестни действия започват в 11,00 часа в София с обсада на Народното събрание. Национална среща на протестиращите ще се проведе пък в Гранд хотел София, където за служебен премиер ще бъде издигната кандидатурата на икономиста проф. Димитър Иванов - бивш съветник на президента Георги Първанов. Хората от останалите градове също са призовани да блокират ключови места в тях, обяви пред БНР Ангел Славчев - един от организаторите на блокадата пред парламента.

Според разпространената в интернет декларация, хората искат ремонт на Изборния кодекс, мораториум върху всички разпоредителни действия на правителствата (това в оставка и на служебното) и на всички процедури по приватизационни сделки, обществени поръчки и издаване на концесии до отмяната му от ново Народно събрание и мораториум върху делата на монополите срещу гражданите.

Славчев наблегна на приватизацията на "БДЖ Товарни превози" и уточни, че исканията им за промяна на Конституцията не изискват свикване на Велико народно събрание. Това обаче искат друга част от протестиращите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини