Убийците на момичето го срещнали в нета

Момчета от наборите ‘93 г. и ‘89 г. са арестуваните за жестокото убийство на 20-годишно момиче в София. Те са направили пълни самопризнания, а мотивът за престъплението е била бременността ѝ.

По-младият от извършителите е трябвало да е бащата на нероденото бебе. Момичето, Петя Тодорова, е имало сексуални контакти и с другия младеж.

Тримата са се запознали по интернет, обясни шефът на сектор „Убийства“ към „Криминална полиция“ на СДВР Георги Тотков, цитиран от bnews.

20-годишната Петя научила, че е бременна в неделя (3 март) и веднага се обадила на момчето, което изчислила, че е таткото – Емил (р. 1993 г). По данни на полицията той е от ромски произход.

Емил пък се свързал с приятеля си – 23-годишния Михаил, и си уговорили среща с Петя за понеделник, 4 март. Според разказа на убийците ѝ тя е искала да разговарят какво да правят с бъдещото ѝ дете. Емил и Михаил обаче вече готвели убийство.

Родителите на Петя са знаели, че тя е бременна, признали са те през разследващите. В деня на фаталната среща между любовния триъгълник бащата на 20-годишната дори ги засякъл тримата в кафене в "Обеля". След като Петя не се прибрала до късно вечерта и не отговаряла на телефона си, родителите сигнализирали в полицията и започнало издирване.

Трупът е открит от случаен минувач на следващия ден, вторник – 5 март. Жертвата била захвърлена в шахта в местността „Смърдана“ в Западен парк.

Криминалистите буквално за часове издирили двамата основни заподозрени – Емил и Михаил, и ги задържали. По-късно те направили и пълните си самопризнания.

Аутопсията, приключила по-рано днес, 6 март, установила, че смъртта е настъпила заради тежка черепно-мозъчна травма. Освен това обаче Петя е била бита, ритана и удряна с дървени клони.

20-годишната Петя е живеела с родителите си в „Обеля“. Според техните разкази пред криминалистите била по-скоро затворено момиче, почти не излизала от вкъщи и се страхувала от срещи дори и с познати хора.

Убийците ѝ пък са приятели от години – и двамата живеели в ж.к. „Люлин“. По-големият, Михаил, работи в бензиностанция, Емил също имал известен трудов стаж. В деня на убийството, малко преди извършването му, той дори е бил на интервю за работа.

Източник: bnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини