Гимназисти влизат в час с данъците

"Влез в час с данъците" се нарича най-новият проект, по който работи НАП съвместно с образователното министерство.

Партньор на двете институции са „Глобални библиотеки" - неправителствена организация, която подпомага дейността на повече от 960 библиотеки и читалища в цялата страна.

От приходната агенция ще се опитат да бъдат полезни на младите хора за плащането на данъци и осигуровки, за да се промени възприятието им относно необходимостта от събирането на приходи.

По време на кампанията експерти от НАП ще се срещнат с ученици от 9-ти до 12-ти от десетки училища в цялата страна и с помощта на интерактивна презентация ще им разказват кой, как и защо плаща данъци, какви права получаваме срещу внасянето на осигуровки и защо сме ощетени всички, когато се крият задължения.

 Данъчните обясняват правата на всеки при наемането му на работа, разликата между трудов и граждански договор, защо е важна касовата бележка и какво се случва ако не се осигуряваме здравно.

Освен, че дават нови знания на учениците, данъчните експерти провокират творческото им мислене с конкурс, в който могат да бъдат спечелени таблет, смартфон и електронен четец за книги.

Конкурсът е в две категории - текстова и визуална, на тема „Данъците, без които не можем" и ще продължи до края на учебната година. В него могат да участват учениците от всички български училища. Най-сполучливите авторски материали ще бъдат определени от жури в състав Графа, Део, Мария Игнатова, Рачков, Диляна Попова, Силвия Лулчева, Любен Дилов  и Орлин Павлов.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини