Показаха филм за безмислено загинали от насилие млади хора

Авторът Емилия Антова отново бе в Димитровград, за да представи поредния документален филм

Поредният документален филм за безмислено отнети животи на млади хора бе представен тази вечер в Димитровград.

Негов автор е журналистката в БНР Емилия Антова, която е озаглавила лентата "Умирай лесно" І.

Тя разказва за насилието в училище и между младите хора, което в последните години у нас завършва дори със смърт.

Описани са историите на две момичета-убийци, попаднали в затвора, както и на трагично загинала абитуриентка от изстрел на свой приятел.

"Няма нищо по-жестоко на този свят, от това един родител да изгуби своето дете", каза Емилия Антова, обяснявайки защо е решила да прави документален филм, свързан с превенцията на агресията.

"Искам младежите, които гледат тези филми поне малко да осъзнаят колко лесно се прекрачва границата от едно афектирано положение до насилие и смърт", допълни журналистката.

Димитровград е един от малкото градове, в които се отделя време за превенцията, посочи още Антова. По думите й, важно е такива филми да се гледат и от родители, защото възпитанието започва винаги от семейството. Антова предложи лентата да бъде пускана дори по време на родителски срещи.

Много е важно да има превенция за младите хора, а не само добри условия и класни стаи, подчерта пред присъстващите в зала "Гросето" и Иво Димов.

Кметът изрази надежда, че поредната прожекция в Димитровград, показваща насилието в училище, ще се запечата в съзнанието на децата и поне малко ще допринесе да намалеят подобните случаи.

Той посочи, че възпитанието на децата и младежите е ангажимент не само на семейството и училището, но и на Общината.

Емилия Антова и кметът Иво Димов

Това е третият филм на Емилия Антова, който бе прожектиран пред ученици и учители в Димитровград. През май миналата година Антова представи тук филм за опасностите в Интернет, а през есента на миналата година димитровградчани гледаха историите на безразсъдни млади шофьори.

Срещата откри експертът в образованието Антоанета Шаркова

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини