Жълт код за по-голямата част от страната - дъжд и силни ветрове

Графика: НИМХ

Днес в страната ще настъпи рязка промяна на времето - ще преминава студен атмосферен фронт, който ще понижи температурите значително, съобщават от НИМХ. Облачността ще е променлива, над Южна България значителна. Главно там, а по-късно и в източните райони, ще има превалявания от дъжд, които с продължаващото понижение на температурите вечерта и през нощта срещу събота, ще преминават в сняг. В Предбалкана и по високите западни полета за кратко също е възможно да превали сняг. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и температурите към 14 часа ще са в доста широки граници - от 4°-6° в Северозападна България до 16°-18° в югоизточните райони и ще продължат да се понижават.

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще превалява сняг. Бурният и силен югозападен вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад -северозапад, който до вечерта ще се усили. И там ще застудее, най-късно в Родопите.

В Пловдивско термометрите ще отчетат максимални 15-16 градуса. В следобедните часове ще превали. От НИМХ предупреждават за силен вятър от запад-северозапад със средна скорост 14-19 м/сек. По скалата за сила на вятъра това означава, че "чупят се клони, цели дървета се движат, трудно е да се ходи срещу вятъра". Жълтият код днес е валиден за по-голямата част от страната. Оранжев код е обявен единствено за Сливен и региона.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини