Стоян Димитров напуска “Аман дере”, заради многото негативни реакции по проекта

Първата копка на "Аман дере" през есента на 2012 г.

Инж. Стоян Димитров подаде молба за освобождаване като ръководител на проекта "Аман дере". "Помолиха ме да го сторя, имало много негативни реакции по проекта", коментира бившият вицекмет на Асеновград.

"Аман дере" е общински проект, който трябва да спре постоянните наводнения на кварталите "Запад", Горни Воден и Долни Воден. При изпълнението му обаче едни след други изскачат груби недоглеждания и пропуски.

Проектът стартира с еврофинансиране от 996 000 лв. и 5% собствен принос на общината (49 800 лв.), но всички появили се нередности след това са за сметка на общинската хазна. До момента допълнителните разходи по пропуснати и непредвидени СМР вече надхвърлят 370 000 лв.  

"Абсурдно е да проектираш по цялата дължина на трасето такъв тръбопровод до извеждането на водите при Чая и да пропуснеш да забележиш, че той преминава през жп линията Асеновград-Пловдив и пресича магистрален газопровод. Заради това недоглеждане се наложи да правим изместване на газопровода, проект за съгласуване с НК "Железопътна инфраструктура", а на всичкото отгоре пътят на тръбите преминава и през зоната на частен електропровод", коментира зам.-кметът Манол Генов. В момента проектът е принудително спрян до приключване на отоплителния сезон, когато ще може да се работи по изместване на газопровода.

Въпреки подадената молба за напускане, Стоян Димитров не може да бъде махнат от поста на ръководител, докато проектът е  замразен. Бившият вицекмет напуска и ръководителската позиция на проекта за енергийна ефективност на 9 асеновградски училища и детски градини.

Инж. Димитров ръководеше и проекта за реновиране на комплекса Асенова крепост.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини