Venom GT записа 427,6 км/ч и твърди, че е най-бързият в света

Ще контрирате, че това е Veyron SS, но не избързвайте.

На 9 февруари Hennessey Venom GT се е ускорил до убийствените 427,6 км/ч в рамките на две мили (3,2 км), което дава основание на Джон Хенеси да твърди, че неговото творение е най-бързият в света сериен автомобил.

Рекордното постижение е записано на писта на военно-въздушна база в Калифорния. Нейната дължина е 2,9 мили, които са достатъчни за излитане на F/A-18, но се оказала къса за Venom GT, тъй като от компанията смятат, че той е способен да развие дори по-висока скорост, като очакваме в близко бъдеще да разберем каква е тя.

 

Venom GT се задвижва от 7,0-литров V8 двигател с 1244 к.с. Той е създаден с цел да бие Bugatti Veyron в собствената му игра. Veyron SS (1200 к.с.) официално е най-бързият сериен автомобил в света, признат и от „Гинес“. През 2010 г. той се ускори до 431 км/ч и затова твърдението, че Venom GT е по-бърз от него не изглежда много реалистично.

Но тук има две уговорки.

Първо, Venom GT е записал постижението си на права от 2 мили, докато Veyron SS прави това на права от 5,6 мили.

 

Второто твърдение, което Джон Хенеси изтъква в полза на своето творение, е свързано с факта, че Veyron SS наистина е постигнал въпросните 431 км/ч, но продава автомобила си с ограничение на скоростта от 415 км/ч. Докато при струващия $1,2 млн. Venom GT няма никакъв ограничител за предвидените 29 бройки, в какъвто тираж ще бъде произведен.

Със сигурност този спор няма да свърши така, но изтъкнатите от Hennessey аргументи звучат доста резонно.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини