След наш сигнал: Общината премахна опасната топола до „Климент“

Общината организира премахването на опасната топола до Климент

Община Хасково организира днес премахването на опасната топола, намираща се в непосредствена близост да хасковското ОУ „Климент Охридски“. Въпреки изключително високо разположената корона, специализирана техника на наетата пловдивска фирма наряза на части близо 30 метровото дърво. Освен стар, кавакът бил поразен и от гръм който пропукал стволът по протежение на метри. За случая Haskovo.net писа на 25-ти март, дни след ураганният вятър с над 100 км в час, който „продуха“ Хасково. Тогава живущите наоколо сериозно се бяха уплашили, че дървото ще се стовари върху близките къщи или върху намиращият се на 6 метра разстояние корпус на училището. 

Бързата реакцията на администрацията изненадва на фона на твърденията на живущите в квартала, че „искали от години“ тополата да бъде премахната. Думите им се оборваха от решаването на идентични проблеми в други части на града. Практиката е писмен сигнал да отдел „екология“ в общината, проверка на експертна комисия и при потвърждаване на проблема -премахване на тополата, обясниха тогава от общинската преслужба. А както се оказа, за тополата на „Братя Миладинови“ е нямало подаден нито един сигнал. Обяснението, че междусъседски кавги пречело за това, пък звучи несериозно понеже излиза, че общината е ненадмината в сдобряването на скарани от години комшии. 

От разрешаването на проблема бе доволно и ръководството на училището. Не били забелязали увредения ствол на тополата, понеже се намирала в частен имот. Сега обаче са доволни, че дървото е премахнато особено след като видели снимките на дебнещата ги опасност.

Г.Христов

Тополата се режеше на части
Отстраняването стана безпроблемно, въпреки че и

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини