Благотворителен базар посреща димитровградчани в парк Марица

Доброволци на фондация "Поради усмивка" изработиха голяма част от сувенирите за базара

За шеста поредна година димитровградската фондация "Подари усмивка прави благотворителен базар в навечерието на Възкресение Христово.

Той стартира на 28 април на входа на парк "Марица", където ще има общински празник, посветен на Цветница.

На 29 и 30 април кампанията ще продължи на площада пред Общината.

Акцията тази година е под надслов "Възможност за учене". В базара ще бъдат предлагани великденски сувенири, изработени от доброволци от фондацията и потребителите на Дневните центрове за възрастни и деца с увреждания и Социалното предприятие.

Със средствата ще стартира провеждането на кандидат-студентски курсове за зрелостници във ВУЗ по български език и литература, биология и химия, през учебната 2013/2014 година.

Курсовете ще се провеждат в Димитровград от университетски преподаватели от СУ "Св.св. Кл. Охридски" и преподаватели от катедрата по биология към Медицински университет - Пловдив. Нужната сума е 9 400 лв.

Курсовете са безплатни за деца от семейства с нисък доход, сираци и полусираци, деца, излизащи от институция. Ще има и възможност за платено участие, коментира инициаторите. За поредна година те се обръщат към димитровградчани с молба за съпричастност и подкрепа за зрелостниците в затруднено положение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини