Джокович си отмъсти жестоко на Григор за поражението в Мадрид

6:2, 6:2, 6:3 - много неприятен резултат, който Григор Димитров със сигурност ще запомни. Той дойде в негов ущърб в чакания с голямо нетърпение първи мач на български тенисист при мъжете в трети кръг на турнир от Големия шлем. Загубата беше нанесена от световния номер едно Новак Джокович.

Джокович явно започна с твърда решимост да не се повторят нещата от Мадрид и проби още в първия гейм на мача. Всъщност освен че световният номер едно почна по-стабилно и се нагоди по-бързо към ветровитото и хладно време, Григор от друга страна грешеше страшно много и в петия гейм се стигна до нов пробив в полза на Джокович след нова порция непредизвикани грешки на Димитров. Логично сърбинът затвори сета с 6:2, макар в последния му сервис гейм Григор да стигна до точка за пробив след две изключителни изпълнения в защита – сечен форхенд и спасяване на много силен удар на Джокович от близка дистанция, но това беше всичко.

На старта на втората част Димитров беше изправен пред три възможности за пробив, не поредни и успя да се спаси, макар че в единия случай Джокович помогна много след удар с рамката при една къса топка на Григор. За съжаление още в следващия сервис гейм на българина световният номер едно проби на нула след две непредизвикани грешки на Григор, една феноменална контра къса топка и печеливш форхенд. Ставаше все по-очевидно, че Ноле този път се е подготвил добре – той играеше здраво на бекхенда на Григор и това даваше резултат. Последва още един пробив, както и в първия сет, като този път той дойде след двойна грешка.

При 5:2 гейма за Джокович Григор Димитров взе медицинска пауза – българинът се оплака от проблем в рамото. Това не помогна особено на нашето момче и то загуби и втория сет с 2:6 гейма.

Погромът вече беше налице – Джокович започна с нов пробив, при това на нула и окончателно изпи и последната капчица интрига в мача. Все пак Григор имаше шанс да върне пробива веднага, но Джокович спаси възможността. Подобно и на първите два сета Ноле проби за 4:1, макар че Димитров направи един страшно хубав смач с отскок, а след това Григор най-после показа искрица стръв и върна единия пробив след хубава комбинация от форхенд. При 3:5 българинът спаси два мачбола с два печеливши удара от форхенд, при третия филето на мрежата помогна, но при четвъртия вече Григор изкара в аут.

В крайна сметка това беше твърде малко, твърде невзрачно за таланта на българина, който изигра отвратително слаб мач и колкото по-бързо го забрави, но без да пропуска да си извлече поука, толкова по-добре.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини