Установиха кой е садистът, измъчвал куче в Тополово

Днес в РУП - Асеновград е получено съобщение, че вчера в Тополово лек автомобил Форд Ескорт е влачил вързано куче, съобщава пресцентърът на МВР в Пловдив.

При незабавната проверка полицаите установили, че същия ден по обяд Р.И. /55 г./ от същото село решил да накаже кучето си, за което се грижил. за целта той го завързал за теглича на автомобила си и влачейки го го закарал и изхвърлил в близко дере в селото.

Днес кучето е намерено живо с охлузвания по тялото. Откарано е при ветеринарен лекар за оказване на медицинска помощ, съобщават още от полицията.

Случаят е докладван на дежурния прокурор в Районна прокуратура - Асеновград и по него е започната проверка за установяване на данни за престъпление по чл. 325 б от НК.

Скандалната снимка с влаченото в Тополово животно бе получена в редакцията на plovdiv24.bg. След публикуване в сайта и последвалото й разпространяване в социалните мрежи, стотици скочиха с искане за незабавно откриване и търсене на отговорност на този, позволил си подобно зверско отношение към живо същество.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини