Инфоден в Пловдив за гурбет в Германия

На 3 и 4 юли в Пловдив ще се проведат предварителни интервюта за работа в Германия. Информационният ден ще се проведе в залата на Търговска камара на ул. „Самара" № 7. Целта е да се предостави информация за условията за живот и труд в Германия.

Инициатори на събитието са Агенция по заетостта, чрез Дирекция „Регионална служба по заетостта" Пловдив, със сътрудничеството на Федералната служба по заетостта на Германия.

По време на срещите съветници на EURUS от Германия ще разяснят социалната система в страната, както и кои са конкретните работни места, по които българските граждани могат да кандидатстват.

Специалистите, към които са ориентирани разясненията, са в областите на хотелиерство и ресторантьорство, технически специалисти - електроника, хладилни и отоплителни технологии, ВиК специалисти, инженери, IT специалист, медицински специалисти.

Изискването към кандидатите е добър немски език и опит и/или образование в съответната област.

Отговарящите на посочените по-горе условия лица, желаещи да се явят на интервютата, могат да изпратят автобиография на английски (или немски език) и налични документи за образование и/или опит в сферата, за която кандидатстват/ на е-мейл: D.Piryankova@az.government.bg

Телефон за допълнителна информация 032/ 960128.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини