Стартира процедура по частична акредитация на МБАЛ за обучение на студенти

Стартиране на процедура по частична акредитация на МБАЛ - Асеновград за практическо обучение на студенти и специализанти. Това е едно от предложенията на кмета на общината, включени в дневния ред на 32-то редовно заседание на ОбС. След получаване на акредитация студенти и специализанти ще имат възможност да получат практическо обучение по специалностите "Анестезиология и интензивно лечение", "Неврология", "Образна диагностика" и "Хирургия".

Съветниците ще разгледат и докладна записка за предоставяне за безвъзмездно ползване на 3 апарата за хемодиализа (собственост на Община Асеновград) на МБАЛ. Средствата за животоспасяващата техника, в размер на до 60 000 лева, са от местната хазна.

Към момента на хемодиализа в МБАЛ са около 40 души.

През февруари пациентите излязоха с подписка, в която алармираха, че всиките 7 диализни апарата са тотално амортизирани, че няма резервен, а капацитетът е запълнен на 100%, заради което се чувстват напълно изоставени. Писмото бе изпратено до Община Асеновград, НЗОК и ЦЗПЗ (Център за защита правата в здравеопазването).

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини