Пиронкова започна гръмотевично на "Уимбълдън"

6:0, 6:1 – повече от убедителен успех записа първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова в първия си мач на „Уимбълдън”, отстранявайки 21-вата поставена в схемата при дамите Анастасия Павлюченкова.

Първият сет завърши с гръмотевичното 6:0 в полза на Пиронкова, която показа много солидна и умна игра, а Павлюченкова буквално се самоунищожи, пресилвайки излишно в куп ситуации и рискувайки твърде много в други, когато трябваше да прояви търпение. Всъщност чак при 4:0 и сервис за Пиронкова рускинята имаше шанс да вземе гейм, т.е. да пробие, но Пиронкова удържа.

Във втория сет българката отново имаше предимство и си личеше, че се чувства далеч по-добре на специфичната тревна настилка. Логично Пиронкова проби в четвъртия гейм след хубав минаващ от бекхенд по правата, а след това дойде и грешка на рускинята от форхенд.

При 4:1 гейма в полза на Пиронкова противничката ѝ взе медицински таймаут заради болки в глезена. Това обаче не ѝ помогна и българката пак проби, след страхотен минаващ удар от форхенд по къс диагонал - 5:1. Последва комфортен завършек на мача, като Пиронкова спечели последната точка по типичен за тревата начин - със сечен форхенд, който принуди Павлюченкова да сбърка.

В следващия кръг Цвети ще играе с победителката от мача Барбара Захлавова-Стрицова - Магдалена Рибарикова.

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини