Eфективна и модерна администрация изгражда Община Асеновград

На снимката: Тодор Янкулов, председател на Съвета на директорите на "Глобал Адвайзърс" (един от партньорите по проекта), ст. експерт Елка Карагьозова и зам.-кметът Мария Вълканова

Подобряване на ефективността на общинската администрация чрез усъвършенстване на организацията и работните процеси. Такава е целта на проекта "Ефективна и модерна администрация - община Асеновград", чийто начало бе обявено днес на встъпителна пресконференция.

В продължение на 18 месеца ще бъдат извършени поредица от дейности, които включват функционален анализ на общинската администрация, разработване и приемане на промени в нормативни документи и в устройствения правилник на администрацията, провеждане на обучение. Те ще станат основата на постоянен процес за подобряване на ефективността на работа на администрацията, нещо повече - тъй като са в унисон с изискванията на националните и европейски политики, могат да получат и бъдещо финансиране по Структурните фондове, заяви ръководителят на екипа за управление на проекта ст.експерт Елка Карагьозова. Администрацията на община Асеновград ще придобие нов опит, знания и умения в процеса на работа по проекта, подчерта от своя страна Тодор Янкулов, председател на Съвета на директорите на "Глобал Адвайзърс" АД, един от партньорите по проекта.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Стойността му е 151 897 лева по Договор за БФП(безвъзмездна финансова помощ)  от ноември 2012 г.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини