Община Асеновград се подготвя за кандидатстване по 4 нови проекта

По 4  нови проекти се подготвя да кандидатства Община Асеновград – съобщиха от пресцентъра на адмиистрацията. Три от тях са социални и са свързани със семейства и деца в риск и опасност от изпадане в социална изолация, а четвъртият е насочен към студенти и предоставянето им на възможност за натрупване на трудов опит и стаж в администрацията.

Най-големият от трите е проектът „Учи и спечели”. Той е на стойност 23 000 лв. Общината кандидатства към Центъра за образователна интеграция на деца от етнически малцинства към Министерството на образованието и науката. Проектът е насочен към родители, които не желаят децата им да продължат образованието си, както и към деца, които са допуснали голям брой безпричинни отсъствия. Целевата група включва родители и деца от ромски произход. Ако проектът бъде одобрен, то той ще стартира през есента.

Вторият проект е с интересното наименование „Графити стрийт батъл” и е насочен към деца и младежи в риск, извършили противообществени прояви. Той ще представлява състезание с графити и целта му ще бъде да спомогне за интеграция на деца в риск и ще се проведе на няколко етапа. За осъществяването на проекта Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще кандидатства за сумата от 4 500 лв. към фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

„Младежи без граници: добри практики в управлението на младежки центрове и работа с младежи в риск” към фондация „С.Е.Г.А.” е третият проект, по който общината, в партньорство със Сдружение „Устремени”-гр. Асеновград, проявява интерес за участие. Той цели подкрепа за социална интеграция на младежи в риск и ще проучва добри практики от град Тоскана, Италия.

Община Асеновград се регистрира като работодател в сайта за студентски практики http://praktiki.mon.bg/sp/ Проектът се осъществява със средства от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Част от целите на проекта са да се помогне подобряване качеството на образование чрез предоставяне на възможности за придобиване на практически опит и усъвършенстване на практическите умения на студентите от висшите училища в съответствие с потребностите на пазара на труда, да се улесни прехода от образователните институции към работното място и да се повиши успешната реализация на младите хора на трудовия пазар.

Общината ще обяви 12 места за стажанти от различни специалности. Могат да кандидатстват студенти както от бакалавърски, така и магистърски програми. Кандидатстването става на сайта на Студентски практики. 

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини