Само 12 години зад решетките за убиеца от Розино

Пловдивският окръжен съд осъди на 12 . затвор убиецa от село Розино, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Подсъдимият Златко Костов (26 г.) е осъден на първоначален строг режим за убийството на 43-годишната Златка Дурчева. Освен това трябва да заплати на съпруга на пострадалата и на двете й деца сумата от по 60 000 лв. на всеки от тях за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Костов беше признат за виновен в това, че на 27 октомври миналата година около 22.30 часа в Розино умишлено е умъртвил Златка Дурчева от същото село, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост - престъпление по чл.116 ал.1 т.6 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият Златко Костов живеел в дома на родителите си м карловското село, където се грижел за майка си. Не бил женен и през пролетта на 2010 г. започнал любовна връзка с омъжената Златка. Тъй като тя била първата жена в живота му, той приел отношенията им много сериозно. Връзката им продължила до лятото на 2012-та, когато Дурчева се опитала да я прекрати. Костов не искал това и много се разстроил. Предположил, чу тя си има друг любовник. Въпреки проведените разговори, отношенията им продължили.

На 27 октомври 2012 г. Дурчева заедно с приятелката си посетила заведение в Розино. По същото време там бил и подсъдимият. Тя не му обърнала внимание и Златко се разстроил много. След като се прибрала в къщи, Костов се обадил по телефона и я помолил да се видят, като в противен случай щял да се самоубие и всички да разберат, че е заради нея. Дурчева се съгласила и двамата се срещнали, при което му обяснила, че иска да прекратят връзката си и че трябва да се прибира, защото съпругът й щял да се връща от работа. Това ядосало подсъдимият, който помислил, че бърза за среща с друг любовник и го озлобило. Тогава решил да убие любимата си. Извадил нож и започнал да й нанася удари с него. След като се убедил, че е мъртва, се прибрал вкъщи.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло обстоятелствата, описани в обвинителния акт, поради което му се налага по-ниско наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини