МВР шефът убеден: Имаме сили да се справим

Сн.: facebook

Полицията може да се справи с евентуални инциденти на протестите и има готовност да реагира. Това стана ясно от думите на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев в кулоарите на Народното събрание.

Не бива да има притеснения. Имаме достатъчно сили, имаме добра организация, заяви Йовчев. По негови думи МВР има готовност и ресурс да включи и допълнителни сили. Няма нещо много по-различно днес в ситуацията. Имаме промяна в структурата на протеста, каза още вътрешният министър.

По негови думи днес се забелязва, че вече по-голяма част от хората са мотивирани и подготвени и имат за цел да извършват насилствени действия. Според него по-голяма част от хората днес са от провинцията.

Вътрешният министър обаче обясни, че не може да коментира кой стои зад това. Йовчев коментира и днешния опит на протестиращите да преминат през загражденията на задния вход.

Справихме се със ситуацията, коментира той. По негови думи всичко е било наблюдавано, има записи и отговорните ще бъдат издирени и ще им бъде потърсена отговорност. Вътрешният министър не успя да отговори колко са арестуваните, като обясни, че това е динамичен процес.

По негови думи напускането на парламента от страна на депутатите е осигурено.

Йовчев коментира и ситуацията в Сирия. По негови думи към момента няма причина да се затвори границата ни с Турция. Имаме разчети и създадена организация, ако възникне заплаха, която изисква затваряне на границата, можем да го направим, каза той, като уточни, че става дума за бежанска вълна.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини