Ще търсят средства за ремонт на спортните площадки в димитровградските училища

В началото на юни тази година в двора на ОУ "П.Славеков" бе направен ремонт на баскетболните кошове

Всички училища на територията на Димитровград са в добро състояние седмица преди началото на учебната година. Това констатира проверка на зам.кметът Светослав Стойков и шефът на Образованието в Общината Антоанета Шаркова в 10 основни и средни школа днес.

Инспекцията започна от ПМГ "Ив.Вазов", където се оплакаха от проблеми с фасадата и улуците на покрива, които са повредени от последната зима. Спешен ремонт е нужен и в една от тоалетните на гимназията, от поправка се нуждае и осветлението във физкултурния салон.

В двора на СОУ "Л.Каравелов" има ВиК-авария, за която е потърсено съдействието на водното дружество в Димитровград, установи още проверката.

В "Славейков" също търсят подкрепа за ремонт на двора си, както и за обновяване на ученическите мебели и дъски.

"Притеснително е състоянието на дворовете и спортните площадки в училищата", коментира зам.кметът Светослав Стойков. По думите му, общината ще търси начини за участие в различни програми с цел подобряване на вида на откритите пространства. Повечето са от 70-те години на миналия век и се нуждаят от обновяване, а средствата в бюджета не са достатъчни, каза още зам.кметът.

Изключение е двора на ОУ "Ал.Константинов", който е прясно ремонтиран и е в отлично състояние. От училището ще търсят подкрепата на Общината за допълнително озеленяване.

По отношение на отоплението, всички училища в димитровградско са на газ. Като разервен вариант в част от тях има възможоност за отопление с дизелово гориво. Утре инспекцията на Общината продължава в училищата от селата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Проверката на състоянието на димитровградските училища започна от ПМГ "Ив.Вазов"

Част от тоалетните в ПМГ се нуждаят от ремонт
В ОУ "П.Славейков" бе констатирано много добро състояние на материалната база
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини