157 на 57 или как един ултраветеран спечели сърцата на асеновградчани (видео)

Ако едни станаха победители, заради бързината и увереността, с която преминаха 120-километровото трасе на "Персенк ултра", то друг бе безапелационно спечелилият сърцата на публиката.

За любимец №1 сред участниците в най-големия ултрамаратон на Балканите асеновградчани категорично короноваха ветеранът Любен Кенанов. 57-годишният мъж се превърна в техен герой, след като финишира без да каже и "гък", изминавайки...157 км. Това и фактът, че все пак пресече финала, навъртял с четвърт трасе повече от останалите, му спечели бурните аплодисменти на станимаклии. Преди дни медиите алармираха за поголовното крадене на маркировка и ориентири от неизвестни, засега, лица. За щастие, изгубили се или пострадали от анонимната наглост нямаше. И в този случай не става дума за това. Кенанов просто е пропуснал едно от местата, накъдето е било указано да се поеме, научаваме от председателя на сдружение "Български ултрамаратони" Николай Марангозов.

В крайна сметка мустакатият софиянец успя да се ориентира в родопските дебри и финишира невредим. От организаторите Кенанов получи карта на света на National Geographic. От публиката - ръкопляскания, искрено възхищение или просто едно голямо "Браво!"

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини