Синът на Цар Киро: Ние сме склада, всеки политик си прави сметка, че ще пазарува (видео)

Синът на Кирил Рашков - Ангел, обяви в предаването “VIP Brother”, че тяхната фамилия са „склад“, от който почти всички политици купуват гласове за изборите. Кратко видео с тези думи на Рашков се разпространява в социалните мрежи.

Видеото показва разговор между Ангел Рашков, бившия депутат от „Атака“ Павел Чернев и рапъра Мишо Шамара, който преди да влезе в къщата на Big Brother водеше контрапротестите в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. (вижте видео по-долу)

Без нашите гласове никога не се печелят избори. Значи ние сме магазинът, складът, от който почти всеки политик си прави сметка, че трябва да пазарува малко от там“, обяснява Ангел Рашков на двамата си събеседници.

След това той се обръща към Павел Чернев и казва, че никога не е очаквал да бъде потърсен за купуване на гласове и от „бившата партия, в която членувахте“.

Лично хора от „Атака“ от някои структури, бих казал от град Пещера от „Атака“, лично ме потърсиха да купят гласове, да ми предлагат да купят гласове“, продължава Рашков.

Тук краткият запис завършва.

Според чл.167 от Наказателния кодекс, организирането на купуване на гласове е престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Засега няма реакция от прокуратурата, която може да се самосезира при информация в медиите за евентуално извършено престъпление.

Фамилия Рашкови е съпътствана от скандали, съдебни дела и присъди. В момента т.нар. Цар Киро излежава присъда за закана за убийство.

Преди две години фамилията на Кирил Рашков беше принудена да напусне родното си село Катуница след масови протести срещу тях, при които бяха опожарени къщите и автомобилите им.

Вълненията започнаха след убийството на 19-годишния Ангел Петров, който беше прегазен от микробус с роднини на Рашков, с които са били в конфликт. Шофьорът на буса бе осъден на 17 години затвор, а по-късно присъдата му бе намалена с 3 години.

Преди седмица НАП започна да разпродава имоти на Рашкови заради дългове.

При влизането си в къщата на „Big Brother” в неделя Ангел Рашков заяви, че фамилията му била „срината от властта, защото започнала борба срещу купуването на гласове“.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини