1.5 млн лева бонуси е раздал Плевнелиев предизборно

Президентът Росен Плевнелиев е бил доста ларж към подчинените си като министър на регионалното развитие в кабинета „Борисов”. Въпреки наложените ограниченията за бонусите в държавната администрация, само за2011 г., в края на която той сдаде поста и спечели президентския вот, в МРРБ са раздадени премии за близо 1,5 млн. лв.

За участие в комисии пък чиновниците са прибрали над заплатите си 155 690 лв. Това става ясно от кореспонденция на сегашния строителен министър Десислава Терзиева до соцдепутатите Петър Мутафчиев и Георги Свиленски в отговор на техен въпрос за изплащаните допълнителни средства във ведомството.
Част от средствата за ДМС са осигурени по ОП „Техническа помощ”. Далеч по-скромна е била през 2012 г. наследилата поста от Плевнелиев Лиляна Павлова. Тя е отпуснала допълнително 600 бона. Само за периода до средата на 2013 г., през който министър бе и шефът на кабинета на Плевнелиев на „Дондуков” 2 Екатерина Захариева, сумата обаче отново набъбва до 1,4 млн. лв.
През 2010 г. гръмна скандал с бонусите в подопечната по това време на Плевнелиев пътна агенция, в която на месец се раздавали допълнително по 300 000 лв.
Въпреки краткия си престой във властта назначеният от Плевнелиев служебен премиер и външен министър Марин Райков също е развързал кесията предизборно. Броени дни преди да се проведе вота през май и да освободи постовете, той е отпуснал близо 250 бона за премии в МВнР.
№1 по щедрост с 15 млн. лв. за ДМС в последните2 г. обаче е бил Симеон Дянков.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини