Застреляната в САЩ жена имала следродилна депресия

Жената, застреляна в колата си от полицаите след преследване между Белия дом и Капитолия във Вашингтон, е страдала от следродилна депресия, съобщи телевизия АВС, като се позова на майката на загиналата. Преди това властите установиха, че убитата е Мириам Кери – 34-годишната афроамериканка е живеела в град Стамфорд, щата Кънектикът, където е работела като стоматолог.

Полицията е започнала преследването, след като жената се опитала да разбие с колата си портата на Белия дом. След инцидента на задната седалка в колата, която е била управлявана от застреляната жена, е намерено едногодишно момиченце. Детето не е пострадало при стрелбата.

„Тя (Мириам Кери) имаше следродилна депресия, след като роди през август миналата година. Разболяла се няколко месеца по-късно. Имаше депресия. Лежа в болница“, съобщи майка й Идела Кери. Тя добави, че не знае как дъщеря й вчера се е озовала във Вашингтон. По думите на майката Мириам е взела детето, за да отиде на лекар в Кънектикът, пише РИА Новости. Преследването на колата в центъра на Вашингтон, последвано от изстрели в близост до Капитолия, предизвика за кратко затваряне на Конгреса. Полицията заяви, че става дума за изолиран инцидент без връзка с тероризъм.  

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини