В Пловдив: Екскметът Атанасов иска оставката на кмета Тотев заради скандален запис

Славчо Атанасов и общинските съветници от политическа партия "Национален Идеал за Единство" искат незабавно оставката на кмета Иван Тотев, заради нанесената тежка обида към всички общински съветници и необратимо компрометиране на кметската институция, заради изказаното от него твърдение, че Общинският съвет на Пловдив взима нарочно подготвени от градската управа незаконосъобразни решения.

Общинските съветници от "НИЕ" настояват прокуратурата да се самосезира по публикувания аудиозапис с изказването на Тотев, съобщават от пресцентъра на партията.

В демократичната история на Пловдив няма подобен случай, в който кмет и неговият екип умишлено да подготвят и внасят незаконосъобразни решения за гласуване в общинския съвет с цел да изведат политически дивиденти. С тези си действия Тотев и ГЕРБ нанасят унищожителен удар върху авторитета на Общински съвет - Пловдив и Община Пловдив и подлагат на съмнение същността и смисъла на тези институции, което е недопустимо в една демократична държава.

Медии получиха аудиозапис на кмета Иван Тотев, в който се чува как той казва, че местният парламент умишлено гласува незаконни решения. Записът е от партийно събрание на ГЕРБ, водено от Тотев. Незаконните решения се гласуват умишлено, за да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта е вината за нереализираните в града проекти да пада върху него, а не върху общинската администрация. На записите от събранието се чува още как кметът Иван Тотев обяснява, че се подготвя за гласуване "брутално незаконно решение".

Преди журналисти Тотев обяви, че няма да коментира никакви записи: "Това може да е извадено от контекста и монтирано. Незаконосъобразно е да се подслушват хора в къщите, на партийни събрания и в тоалетните. Нямам намерение да подавам оставка."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини