Депутатска оставка, малко протестиращи.

Депутатът от КБ Илия Баташки подава оставка от поста си на народен представител. Той е депутат от пловдивския избирателен район.

127 бяха За оставката, 16 против, 14 бяха въздържал се.

Денят започна нормално за народните избраници, но не и за гражданите на столицата, които имат работа в центъра на София. Обичайна вече е гледката на всеки ъгъл на централна улица в района на сградата на НС да има поставени на пост униформени полицаи. Макар че те разговорят спокойно помежду си, имат бойна готовност да посрещнат и днес недоволните граждани, които навестяват вече редовно сградата на властта.

Главният вход на парламента продължава да е пазен от дебела метална ограда, а всяко влизане в периметъра на метри около сградата на НС става през строго пропускателен режим, валиден само за акредитирани журналисти, самите депутати и администрацията на НС. И днес не липсват пазители на реда на кръстовището на ул. „Оборище" и бул. „Васил Левски", които пренасочват гражданите.

Ще го запомним като един симпатичен колоритен колега, каза Михаил Миков и му пожела успех на новата длъжност- зам.-директор на МВР болница.

Баташки има опит в ръководството и на болница „Свети Георги" в Пловдив като заместник-директор на лечебното заведение.

Сутринта, след деня на масови протести в столицата и заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при държавния глава Росен Плевнелиев, е нормална за депутатите. В кулоарите на парламента вече се срещат някои ранобудни народни представители, които се подготвят за работния си ден.

Петима протестиращи обаче напомнят за себе си и за искането на десетки българи, а именно оставка на правителството на Пламен Орешарски.

Те скандираха "Миков", когато колите на депутатите паркираха пред служебния вход на НС.
"Ранобудните" протестиращи, макар и малко, са се събрали в градинката на Художествената галерия.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини