23 души загинаха след пожар във влак в Индия

23-ма души загинаха при пожар във влак в Индия, съобщават световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Говорител на железниците заяви, че в двата вагона, обхванати от пламъците, е имало 67 пътници. Влакът спрял заради пожара в южния щат Андхра Прадеш. Пожарникари и медици са извадили 23 тела. Възможно е броят на загиналите да се окаже по-голям. Повечето от жертвите са умрели от задушаване във вагоните, напълнили се с гъст черен дим. Освен това вратите на вагоните отказали да се отворят. Изпаднали в паника, хората започнали да чупят прозорците, за да се измъкнат.

Според министъра на железниците Маликарджун Харге първоначалните данни сочат, че пожарът е предизвикан от късо съединение. Машинистът спрял, когато видял пламъци да излизат от вагон, оборудван с климатици.

В Индия железопътният транспорт е много развит - всеки ден 10 000 пътнически влака превозват около 18 милиона души. От години обаче индийските железници страдат от липса на инвестиции, известни са с ниските си стандарти за безопасност и с честите закъснения и катастрофи. Повечето злополуки и пожари се дължат на лоша поддръжка и човешки грешки. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини