10-годишен обира ученици от глад

10-годишно циганче от Ябланица отне джобните пари на няколко по-малки деца, за да се нахрани.

Майката на една от жертвите му се оплакала в полицията. Тя разказала, че в четвъртък, след края на учебните занимания, 8-годишната дъщеря била нападната от непознато момче, което със заплахи отнело 2,80 лв. Момичето чакало училищен автобус, за да се прибере в с. Малък извор, когато било стреснато от хлапето.

Местните полицаи за 15 минути разкрили и намерили момчето - ядяло сандвич, купен със задигнатите пари, и чакало автобус за Етрополе. Отвели го в управлението за беседа, защото е едва на 10 г. След разговор с психолог го предали на родителите му.

Пред инспектор от Детска педагогическа стая момчето си признало и за още три насилствени отнемания на пари от деца. Споделило, че ги обирало, за да си купува закуски.

Хлапето е от много бедно циганско семейство с 4 деца. Родителите са безработни и нямат средства дори за храна, живеят в голяма мизерия, разказаха хора от Ябланица. Затова изпратили поотрасналия си син в интернат в Етрополе - през деня идвал на училище в Ябланица. Доста ученици били на пансион там, за да спестяват на семействата си разходите по отглеждането им. Само че яденето все не им достигало.

"Колкото и да поглъщат, те са перманентно гладни. Немотията в домовете им ги кара да се тъпчат като хамстери - да трупат запаси", коментира учителка от градчето. Такъв бил случаят и с 10-годишното циганче.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини