Родилка от Асеновград почина в Окръжна болница

Асеновградчанка издъхна дни след като роди първото си дете. Трагедията разтърси днес града, след като приятели на 36-годишната жена съобщиха за нея във Фейсбук. На 14 януари Надя Панайотова е родила трепетно очакваната си първа рожба Даяна. Качва дори снимки на момиченцето във Фейсбук, където получава десетки поздрави и честитки от приятели и познати. Днес, само двадесетина дни след този щастлив за всички тях миг, те се прощават с Надя, покрусени от неочаквания трагичен край.

Сред част от тях се появиха съмнения, че смъртта на приятелката им е настъпила в МБАЛ - Асеновград, дори бяха отправени директни обвинения към лекарите от АГ-отделението. Репортерската ни проверка обаче установи, че родилка с такова име не е била приемана в местната болница. Това потвърди и шефът на отделението д-р Богдан Червенков.

Според неофициалната информация Надя е приета и е родила в МБАЛ - Пловдив, бившата Окръжна болница. Даяна се е появила на бял свят 2 месеца преди термина. Според нейни близки в дните след раждането състоянието на родилката се е влошило, стигнало се е дори до даряване на кръв за животоспасяващо кръвопреливане. Сърцето на младата майка обаче не издържа и вчера тя издъхва.

Официална информация от МБАЛ - Пловдив до момента липсва. Не е известно и дали прокурататурата е сезирана. Надя е учила в СОУ "Св. Княз Борис I".

След 2 месеца тя щеше да празнува 37-ия си рожден ден и 3-ия месец на Даяна.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини