Псевдоврачки и измамници обират наивни баби, взломаджии обраха апартамент в "Тракия"

Пенсионерка е била обрана в дома си в Пловдив. В сряда около 10.30 ч. 74-годишната жена поканила в апартамента си непозната, която помолила да ползва тоалетната й. Междувременно гостенката се представила за врачка и заявила на бабата, че над жилището й тегне черна магия, която може да развали. Отклонявайки вниманието на домакинята, "врачката" взела от чантата й 1300 лв. и си тръгнала. Вчера, когато установила кражбата, възрастната жена съобщила за случилото се в полицията. Служители от Второ РУП са предприели действия по установяване извършителката на престъплението.

Друга възрастна пловдивчанка бе измамена с 300 лева. По първоначални данни вчера около 13 ч. 84-годишната пенсионерка дала парите на непозната жена, явила се в дома й. Тя въвела в заблуждение бабата, че сумата е необходима за освобождаване на колет от чужбина, изпратен по поща от близки на възрастната жена. По случая е образувано досъдебно производство във Второ РУП.

Взломна кражба е била извършена от апартамент в жк "Тракия". Според първоначалната информация вчера между 12.30 ч. и 14 ч. апаши са разбили входната врата на жилището на 58-годишна жена и изнесли около 40 гр. златни накити на обща стойност 1300 лв. и сумата от 30 лв. По случая работят служители от Пето РУП.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини