Стартира конкурсът "Кмет на месеца", Караиванов номиниран за отличната програма за 3 март

"Кмет на месеца" ще се вгледа по-внимателно в ландшафта на родината ни. Темата на конкурса ще се определя месец за месец според най-значимите теми и събития в държавата. По нея ще бъдат номинирани и пет кмета на общини с население над 20 000 души, както и още пет за по-малките общини под 20 000 жители.

Потребителите на сайта имат възможност да гласуват онлайн, за да определят най-добрия сред избраните градоначалници. Всеки читател може да упражнява гласа си веднъж на 24 часа в двете категории. Кметовете и общинскта администрация също могат да дадат своя вот както за себе си, така и за колегите си.

Предложените кметове са представени с кратка информация, чрез която читателите могат да се запознаят с техните постижения. Ето как е представена номинацията на кмета на Асеновград:

"Номинацията на кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов е свързана с отличната програма, която общината е подготвила за 3 март. Като начало всички национални флагове, намиращи се на обществени места са били подменени с чисто нови. На 4-те входа на града се поставени знамена с размери 3 на 5 метра. Пред ресторант "Асеновец" подновените флагове са 9 на брой, а в навечерието на празника ще се сложат 3 чисто нови знамена на пилоните пред общината. Те са българското, общинското и европейското знаме. Освен това програмата за празника стартира още миналата седмица в градската библиотека с рецитал "Българийо, за тебе те умряха". На следващия ден бе представена изложба в Старинно училище "Свети Георги". 3 март се отбелязва с панахида в памет на загиналите за освобождението на България, както и с поднасяне на цветя на гроба на прапоршчик Вишняков. Следва военен ритуал по издигане на националния флаг, както и празнична програма на учениците от СОУ "Свети княз Борис I"."

След края на гласуването, което ще продължи три седмици, двамата градоначалници, събрали най-много гласове, ще спечелят титлата "Кмет на месеца". Победителите ще бъдат наградени със статуетка и грамота на специална церемония.

Всеки от местните управници, спечелил повече от три пъти титлата "Кмет на месеца", ще участва в надпревара за специалната награда на Портала на българските общини по време на конкурса "Кмет на годината".

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини