Кои са жените в живота на Яворов ще е тема на среща в Градската библиотека

С Лора Каравелова

"Жените в живота на Яворов" е темата на среща с литературния изследовател Стефан Памуков, която ще се проведе в Градската библиотека в Асеновград. На 6 март той ще разкаже за жените в живота на поета. Срещата е с начален час 17.30.

Памуков е известен с уникалните си открития на писма и ръкописи, считани за безвъзвратно изгубени или унищожени. Книги като "Неизвестните писма на Лора", "Писмата на Мина", "Мина - интимни и предсмъртни изповеди" са само част от заглавията на сътворените от него над 20 книги.

Ученик на маститите ни професори Александър Балабанов и Михаил Арнаудов, под тяхно влияние Стефан Памуков започва да се занимава с изследвания на епистоларната литература. Постиженията му в изследването на българското епистоларно класическо наследство се определят като изключителни. 

След срещата ще бъде показан 10-минутен филм, посветен на Дора Габе - една от вдъхновителките на Яворов. Преди време Стефан Памуков откри писма, които доказват, че отношенията между двамата, меко казано, са били твърде топли.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини