Психично болен стреля край училище, убит спецполицай, трима ранени (обновена)

Училище "Максим Райкович" в Лясковец

Психичноболен се барикадирал в къщата си в Лясковец и стреля по хората. Има убит спецполицай. В радиус от стотици метри не се допуска и пиле да прехвръкне, предава TV7.Психарят притежава боен арсенал. Когато полицията се опитала да конфискува оръжието му, той се барикадирал и започнал да стреля.

Освен убития спецполицай, има и трима ранени. Стрелецът е Петко Савов, на 53 години. Бил е бизнесмен доскоро, но се е самоизолирал. Къщата е точно срещу СОУ "Максим Райкович".В момента целия район е отцепен. Има пожарна, линейки. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора.

Петко има три ловни пушки и не понася деца. От училището са пращали писма, в които са искали психопатът да не доближава тяхната сграда. Психопатът пък е пращал заплашителни писма до школото.

Информацията за убития полицай беше потвърдена от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той уточни, че мъжът се е барикадирал от 2010г. в жилището си и многократно е заплашвал да стреля по децата от двора на близкото до апартамента му училище "Максим Райкович".

Последната заплаха е била от вчера.

Работи се по досъдебно производство за незаконно притежание на оръжие и заплаха за убийство, каза Лазаров. 

По неофициална информация мъжът бил бизнесмен, но впоследствие се самоизолирал в дома си и започнал да пише писма до директора на училището, което е срещу дома му, с оплаквания, че шумът му пречи и предупреждения, че има три въздушни пушки, които възнамерява да използва. 

Тече специализирана полицейска операция за обезвреждането на мъжа. Стрелбата продължава, а районът е отцепен от рано сутринта, като децата не са били допуснати в района на училището.

Жители на Лясковец са съобщили във "Фейсбук", че стрелбата е започнала малко след 5.30ч. тази сутрин, а че около дома на мъжа има представители на реда с черни качулки. Според очевидци на стрелбата в града има голяма паника.
Преди поне три седмици синът ми каза, че мъжът лично ги е заплашвал. Не е работа на директора да отцепва улици, а да го приберат този човек. Той е казвал лично на децата, минавайки покрай тях в двора на училището, че ще и застреля, разказа в ефир зрителка на "Нова телевизия".

Той ми е съсед и е изключително опасен, каза друг зрител на телевизията, който уточни, че живее в съседната къща. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини